Ferie for meg er ikke ferie for deg

plane_orange_bgJeg nyter for tiden litt ferietid, eller “saktetid” som jeg vil kalle det, og det er bare herlig! Jeg ser at ordet FERIE kan utløse forskjellige assosiasjoner for mange og det synes jeg faktisk er helt ok så lenge jeg får ha min definisjon på ferie.

Og, det er ikke til å unngå å legge merke til VG sin vinkling på ferie der de klistrer opp masse bilder av unge mennesker på fylleferie i syden som hovedoppslag i formiddag. Hva vil de ha ut av dette tenker jeg!?! For artikkelen formidler jo ikke annet enn at det er en gjeng med ungdommer som drikker en del for mye på sydenferie. Intet nytt under solen!

Og, er det faktisk slik at dette er gjengs for norsk ungdom, eller for nordmenn generelt? At man drar på fylleferie?? Hadde det ikke vært mer interessant for VGs utsendte å være med en vennegjeng på interrail gjennom Europa, eller på telttur i marka? Jeg bare spør!

Ferie for meg er i alle fall at det er mindre arbeidsoppgaver, man tar ting mer på sparket og man forsøker å nyte tiden som man har til å slappe av. Det betyr ikke at man må sitte stille! For å slappe av handler ikke nødvendigvis om fysisk avslappelse, men å få fokus på litt andre ting enn man har i en travel hverdag.

Jeg har allerede fått slappet av en god del her jeg sitter halvveis i ferien! Deilig er det! Vært flere turer ute med seilbåten og den stillheten som råder når man slukker motoren og setter seil er virkelig befriende!  Så lysten på jorden rundt seilas har ikke minsket, og 3-fots syken har allerede inntatt meg etter kun noen måneder som seilbåteier. Men, jeg fortsetter min trening med min lille Granada 24 og vil nok forsøke en seilas hjem til moderlandet i løpet av august eller september.

Hvordan ferierer du? Er det full fart med mest mulig alkohol, er det fjellturer eller ligger du bare på stranden og slapper av?

1 Comment

  1. Hei, lenge sia! Håper alt er vel med deg!! 🙂 Gjort noe spennende siden bloggcampen? Hadde ingen bilder av deg dessverre! 🙂

    Jeg utfordrer deg samtidig med denne meldingen! Sjekk info på bloggen!

    God klem fra Mariel

    P.s. Det var hyggelig å møte deg og!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.