EM er over og jeg reiser hjem

Nå sitter jeg her siste kvelden av EM 2010 i Østerrike. Ja, EM i håndball for deg som kanskje ikke er like interessert i håndball som meg.

Jeg har nå fulgt det norske herrelandslaget siden de rett over nyttår, 2.januar, innledet oppkjøringen i Sverige og etter det dro til Danmark og Cimber Sterling Cup.
Derfra gikk turen videre tilbake til Oslo for enda et oppgjør mot Sverige, og derfra direkte til EM i Østerrike.

Så nå sitter jeg her, håndballgutta røk ut torsdag, og jeg har siden fulgt plasseringskampen om 5.plass, semifinaler og dagens finaler. En ganske flott opplevelse selv om man er på jobb.

Ja, for jeg er så heldig at jeg jobber med en av mine store interesser. Jeg driver Handballmagasinet.no hvor jeg reiser verden rundt for å dekke mesterskapshåndball. I desember var jeg i Kina med håndballjentene hvor det var VM, og altså nå i januar har det vært EM for håndballgutta.

Det fine på disse turene er jo at det blir noen byer og mennesker man møter. Så en forsøker så godt en kan å få med seg litt innimellom.

Her i Wien har jeg gått en tur nede i sentrum og beskuet både Stefandomen, Keiserpalasset og flere andre flotte bygninger. Spesielt flott var det her om kvelden hvor min venn Márk Hegedüs tok meg på en liten spasertur nede i sentrum. Vi rakk både en øl på kafe, en ekte bratwürst med tilbehør ved skøytebanen og en hel haug flotte opplyste bygninger.

I Graz fikk jeg både sett litt på en liten gåtur, og ikke minst opplevd nattlivet etter at jeg hadde spist et topp måltid på en av byens bedre restauranter sammen med mange andre gode pressekolleager. En kveld, natt og morgen som minnes. Selv om hele dagen etter var en smule tung.

Men, nå er mesterskapet over og det er nye oppgaver på agendaen. Flyet letter tidlig ettermiddag imorgen, og det skal bli deilig å komme seg videre.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.