Jeg følte nå for å skrive noen ord om det jeg tenker rundt blogging og den utviklingen bloggemiljøet har tatt. Og, det som utløste det var Thomas Moen sin bloggpost om “Bloggplakaten” som skal være en “vær varsom” plakat – på linje med pressens vær varsom plakat.

Og, det er da jeg begynner å tenke på at kanskje blogging mister litt av sin frihet som var utgangspunktet for blogging. En dagbok hvor du kunne skrive hva pokker du ville, uten å tenke på språkbruk, objektivitet og alle andre hensyn den tradisjonelle pressen må ta.

Jeg er ikke umiddelbart negativ eller positiv til denne “bloggplakaten”, men føler det dukker opp en del spørsmåltegn om hvor blogging er på vei hen. For flere og flere bloggere blir jo “profesjonelle” med manager og fete honorarer.

Blir ikke da blogging bare en annen måte å drive et webmagasin på? En organisasjon som bare har andre benevnelser på titler og  fremgangsmåte?

Bloggeren er den gamle journalisten. Bloggmanageren er den gamle salgs og markedssjefen.

Ikke noe galt i det – eller er det!?!

Som du kanskje skjønner sitter jeg med flere spørsmål enn svar akkurat nå og er spent på i hvilken retning dette tar. Hva tror du?