Hvor er bloggingen på vei hen?

Jeg følte nå for å skrive noen ord om det jeg tenker rundt blogging og den utviklingen bloggemiljøet har tatt. Og, det som utløste det var Thomas Moen sin bloggpost om “Bloggplakaten” som skal være en “vær varsom” plakat – på linje med pressens vær varsom plakat.

Og, det er da jeg begynner å tenke på at kanskje blogging mister litt av sin frihet som var utgangspunktet for blogging. En dagbok hvor du kunne skrive hva pokker du ville, uten å tenke på språkbruk, objektivitet og alle andre hensyn den tradisjonelle pressen må ta.

Jeg er ikke umiddelbart negativ eller positiv til denne “bloggplakaten”, men føler det dukker opp en del spørsmåltegn om hvor blogging er på vei hen. For flere og flere bloggere blir jo “profesjonelle” med manager og fete honorarer.

Blir ikke da blogging bare en annen måte å drive et webmagasin på? En organisasjon som bare har andre benevnelser på titler og  fremgangsmåte?

Bloggeren er den gamle journalisten. Bloggmanageren er den gamle salgs og markedssjefen.

Ikke noe galt i det – eller er det!?!

Som du kanskje skjønner sitter jeg med flere spørsmål enn svar akkurat nå og er spent på i hvilken retning dette tar. Hva tror du?

6 Comments


 1. Jeg er svært spent på hvor dette vil føre…
  Personlig tror jeg at folk som meg, som bruker tid på å lese blogger, vil få en form for “garanti” på at det vi leser ikke er et komersielt forsøk på snik reklame.
  Jeg tror det vil være noe som vil styrke de “seriøse” bloggerenne som ønsker og komme med tanker og meninger. og vil også øke deres troverdighet.

  Mvh
  OC

 2. Author

  Dette vil da ikke gi noen garanti på noen måte. Det finnes jo ikke noen måte å “straffe” bloggere på!
  Dette vil ikke styrke noen som helst…. Heller tvert imot. Man setter et søkelys på hele bloggebyen som en vill vest by hvor alt er texas….

 3. Garantien mot snikreklame ligger forsåvidt i norsk lov.
  Skjult reklame er forbudt. Hvorfor skulle man trenge en plakat for å fremheve det på ti forskjellige måter..?

  Ideèn kunne vært lur nok den, men den ender bare opp som latterlig når man ser resultatet.

 4. Det er stor forskjell på blogger. Blogger med stor profilering (mange lesere, bloggere for store for store nettsteder etc) har ofte en samfunnsnytte, og skal i konfliktsaker ofte bidra til konstruktiv debatt om et tema. Disse blir på en måte et webmagasin.

  Derimot har du en egen liten blogg med eget domene som du eier selv så er du fritt fram til å si akkurat hva du vil om hva som helst og hvem som helst. For ingen ser det jo uansett…. eller….. storebror ser deg kanskje likevel? 😀

 5. Hmmm – skriver raskere enn jeg tenker, må jo være en redigeringsknapp her etter at innlegget er opprettet. Hrmf 😀

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.