Ta til fornuften og finn en annen sponsor til bloggstipendet!

slotmachinesDet er fredag og regnet trommer på både vindu og taket til vinterstuen min her. Det er også en uke igjen til Bloggcamp 09 begynner og jeg håper været er stikk motsatt når vi stempler inn i Kristiansand fredag ettermiddag. Jeg ser frem til å møte andre bloggere og ikke minst høre flere forhåpentligvis interessante foredrag.

Jeg har snakket varmt og godt om bloggcamp både på twitter, bloggebyen.no og mange andre steder. Så nå tenkte jeg det var passende å komme med litt negativ kritikk også, for det er en ting jeg stiller spørsmålstegn ved og stiller meg litt skeptisk til i denne sammenhengen.

Det skal deles ut et bloggstipend utelukkende for bloggcamp sine deltagere. At det deles ut bloggstipend er jeg positiv til, for det er i utgangspunktet en god tanke. Men, det er et par ting jeg stiller et spørsmålstegn ved.

Hvis vi ser bort fra ting som at det mangler jury, kriterier og at det er begrenset til de som betaler seg inn på bloggcamp, så er det faktisk sponsoren av stipendet som får meg til å reagere.

Thomas Moen har hentet inn Norgesautomaten, en gamblingsite, til å sponse stipendet. Altså en aktør som ikke har lov til å markedsføre seg i Norge, samt at det er betenkelig å ha en slik sponsor når det er barn med på arrangementet! For alle under 18år betegnes fremdeles som barn!

Personlig er jeg ikke imot at det blir lovlig med gambling og reklame for gambling, men nå er det slik at Norgesautomaten ikke har lov til å markedsføre seg og drive virksomhet i Norge. Da synes jeg også et så stort arrangement som Bloggcamp skal holde seg unna disse aktørene som i beste fall opererer i en gråsone.

– Nei, kjære Thomas Moen – ta til fornuften og finn en annen sponsor til stipendet!

Har tenkt en del på dette denne uka, og litt tilfeldig dukket det opp samtidig med at jeg jobbet på en annen sak innenfor temaet! Hva synes DU kjære leser?

Presisering til posten:

Jeg hadde før jeg skrev posten sjekket at jeg ikke var “på tynn is” her og sjekket med Lotteritilsynet før jeg postet. Jeg fikk der svar fra Seniorrådgiver Trude Felde. Jeg legger derfor med følgende sitat for å presisere, i og med at noen i kommentarfeltet er usikre!

“Norgesautomaten.com har ikke tillatelse til å tilby sine  spill, og det er derfor heller ikke tillatt å reklamere for nettstedet i Norge.”

21 Comments

 1. Jeg må ærlig talt si at jeg ikke ser noe problem
  i det – det er som du sier, en gråsone. I og med at pengene går til et stipend, synes jeg ikke det gjør noe at det er Norgesautomaten som
  sponser. Det er en god tanke, uansett hvem som står bak.

  Dog må jeg si at det er mye som
  skal til før jeg reagerer på slike ting, innenfor lovens grenser selvsagt. Så lenge det hjelper en person eller to, holder jeg kjeft 🙂

 2. @Prinsesse Marte: Jeg sier at det i BESTE FALL er i en gråsone! Og, det er BARN som skal være med på bloggcamp!

  @MortenKarlsen: De markedsfører seg på TV3 som er Londonbasert og dermed ikke underlagt de samme strenge lover og regler som eksempelvis de norskbaserte kanalene.

 3. Jeg er enig – de får innpass med reklame. Det er ikke greit.

 4. @Terese: så det du sier er at det er greit å bryte loven!?! Og, at det er greit å påvirke barn til å gamble!?!!

 5. Jeg ser ikke helt hvordan du mener vi bryter loven med at NorgesAutomaten sponsor bloggstipendet.

  Jeg forstår din skepsis, men det stod mellom at NorgesAutomaten som var villig til å sponse eller ikke ha bloggstipend i det hele tatt. Da valgte jeg bloggstipendet som jeg mener er en positiv greie som skal deles ut.

  Ser heller ikke at vi påvirker eller oppfordrer barn til å gamble.

 6. For å være ærlig synes jeg du heller skulle droppet det da!

  Det er ikke tvil om at du legitimerer Norgesautomaten sin drift ved å la de sponse stipendet.
  Norgesautomaten har IKKE lov å markedsføre seg eller drive aktivitet i Norge – det er det ingen tvil om.
  Dermed støtter du opp om en ulovlig virksomhet!

  Det at det er barn med på bloggcamp er også et vesentlig poeng når du da tar med deg en slik sponsor! De har ikke engang lov til å spille på automater!

  Jeg synes du burde snu når det gjelder dette stipendet!

 7. Eg må blande meg inn litt. Eg er 17 år, og føler ikkje Thomas oppfordra til gambling eller anna. Dessuten trenger man ikkje vere særlig oppgåande for å skjønne at gabling ikkje er bra i lav alder.

  Ser ikkje på det som ett problem. Om det er ulovlig trur eg neppe Thomas hadde fått lov til det her. Ja, dei har ikkje lov å markedsføre seg osv, men politiet hadde nok fått vite det her om det faktisk er ulovlig. Dessuten må man vel vere 18 for å melde seg inn?

 8. Ja, dette forstår jeg BK. De har IKKE lov til å markedsføre i norge, tjenestene de tilbyr er ikke lov i Norge, og da føler jeg det blir veldig feil å ha dette som sponsor. Da syntes jeg det nesten er bedre å bare la bloggstipendet vente et år, slik at man da har et år til å finne et sponsorat som ikke strider med norske lover.

  Er enig med BK her!

 9. Thomas:

  “Jeg ser ikke helt hvordan du mener vi bryter loven med at NorgesAutomaten sponsor bloggstipendet. “

  NorgesAutomaten skal altså ikke ha noe igjen for pengene de gir bort i stipend? Ingen markedsføring? Ingen stand for å profilere seg? Ingen brosjyrer skal ligge tilgjengelig? Ingen profilering på bloggcamp sine websider?

  Hvis de skal har du et problem juridisk.

 10. @Terese: Her snakker vi ikke om følelser, men om fakta!
  Det er ingen tvil om at Norgesautomaten ikke har lov til å drive virksomhet og markedsføring i Norge, det har jeg jo allerede lagt inn i posten og fått bekreftet fra Lotteritilsynet!
  Videre er det snakk om etikk, og hvilke signaler man burde sende når man lager et slikt arrangement!

  Din kommentar om at politiet hadde fått vite det finner jeg ikke ord for. Tror du virkelig det er slik verden fungerer??

  Og, til slutt forsterker du jo bare mitt argument om at man ikke skal promotere dette ovenfor barn!

 11. Skjønner ikkje korleis det forsterka det? Du kaller jo alle under 18 for barn. Ikkje dei over.

  Klart det hjelper å få fram meiningane sine på en blogg, men du burde ta det her opp med Thomas personlig på telefon i tillegg 🙂

 12. Terese
  Lovlivgivningen skiller ikke på om deltagerne er over eller under 18 år – akkurat på samme måte som at man ikke har lov å reklamere for alkohol og tobakk uansett alder.

  Man kan jo mene og synes hva man vil om denne saken, men fakta er at Bloggcamp kan anmeldes for brudd på markedsføringsloven.

 13. Jussen er jo klar. Norgesautomatene har ikke lov til å markedsføre sine produkter i Norge. Så kan man like eller mislike akkurat dette, men loven er nå engang sånn.

  Derfor: Hvis norgesautomatene sponser et stipend for en blogger, og vinneren blir utropt som “vinner av Norgesautomatstipendet” eller “vinner av stipend sponset av Norgesautomatene”, og hvis vi også legger til litt flyers på campen og sikkert noen plakater – så er det jo et ganske heftig markedsføringsstunt mot en svært aktuell kundegruppe.

  I denne saken fremstår Bloggcamp litt som “nyttige idioter” faktisk. Overrasket over at Thomas ikke ser problemet.

  Ikke for det; JEG synes jo alkoholserveringen er det verste med bloggcampen jeg da…

 14. Author

  @Terese: Jeg ser ikke forskjell på denne diskusjone og den om aldersgrense!?!
  Og, det skal ikke være tvil om at jeg støtter opp om Bloggcamp som helhet, og jeg vet at Thomas er voksen nok til å skille person og sak!
  Det er like viktig å kunne komme med negativ kritikk som positiv kritikk!

 15. Jeg kan ikke se det positive med å dele ut et stipend du i utgangspunktet må kjøpe nominasjon til for å kunne delta i (altså kjøpe billett til bloggcamp).

  Og ingen jury? Det er meget spesielt…

 16. Author

  @mia: nei, jeg ser ikke helt poenget jeg heller skal jeg være ærlig! Grunntanken med et bloggstipend er en positiv tanke – men, det er jo ikke noe mål og mening med det! Ikke slik det er fremstilt foreløpig i alle fall.

 17. ærlig talt. Det “stipendet” blir nok gitt til en eller annen moteblogger som kan kjøre sin Vespa til den kuleste skobutikken i Kristiansand og kjøpe bare de K-U-L-E skoene!

  Setter 100 spenn på at vinneren er en kvinnelig og/eller homofil moteblogger.


 18. SV:
  Hei Hei. Jeg vet det er en stund siden du kommenterte, men jeg viste ikke helt hvor jeg skulle svare! 🙂
  Ja, foto er utrolig gøy! Jeg skal drive med det profesjonelt resten av livet, det er helt sikkert. Jeg elsker å ta bilde av det meste egentlig. Jeg tar bilde av alt. Jeg bruker Canon 50D også har jeg Canon 400D. 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.