På ville veier i Suzhou

Dagen i dag har ikke vært helt som den skulle. Det er hviledag, kampfri dag, her i Suzhou og det var planlagt et pressetreff med håndballjentene på et utvalgt sted her i Suzhou. Det var jo vel og bra det. Men, språkproblemer og dårlige oversettelser til kinesisk eller en taxisjåfør som ikke visste hvor jeg skulle gjorde at jeg aldri kom meg til dette pressemøtet.

Det vil si, jeg var en tur rundt i området og har en mistanke om at jeg fant tempelet som var meningen vi skulle møtes ved. Men, hørte etterpå at man aldri var i eller ved tempelet av en av mine kollegaer i pressekorpset her nede. Så da gikk mine planer om å snakke med både Kari Mette Johansen og Camilla Herrem om deres enormt gode start på håndball-vm. For disse to superkontrerne har åpnet VM på en super måte og jeg ser virkelig frem til fortsettelsen.

Commercial District
En av fordelen med stedet vi skulle møtes var at dette var i den del av byen som heter Commercial District, noe jeg fort forstod hvorfor når jeg havnet der. Der var det tett med butikker som solgte alt fra Gucci til tv’er og mobiler av lokale merker. Et mekke for de shoppinggale!

Været var ikke det beste for verken å leke turist rundt i bygatene eller noe annet i dag. Og, etter å ha trasket rundt for å se etter håndballjentene og mine kollegaer var jeg allerede rimelig gjennomvåt. Det var en kort tur innom noen av butikkene bare for å konstatere at merkevarene er like dyre som hjemme, og faktisk litt over i enkelte tilfeller!?!

Småirritert, eller kanskje litt mer, praiet jeg en taxi – noe jeg er blitt ganske god på – og dro tilbake til hotellet. Med litt høy puls og irritasjon la jeg meg nedpå en times tid for å sove av meg irritasjonen av å ikke fått de intervjuene jeg skulle i dag.

Etter å ha sovet og jobbet litt igjen tok jeg meg en liten gåtur i kveldsmørket i de nærmeste kvartalene for å snuse inn litt av kveldslivet i millionbyen. Ja, for det bor faktisk over 6 millioner i hele Suzhou. En enorm by med mye trafikk, støy og mennesker over alt du snur deg.
Litt uvant, men det er også veldig sjarmerende på sin måte.

Klokken nærmer seg 23.00 lokal tid her (16.00 hjemme i Norge) og jeg går med noen små planer om å komme tidlig i seng, noe jeg ikke gjorde sist natt og derfor er nok søvn en liten mangelvare.

I morgen er det første “virkelige” kamp her i VM for de norske jentene. Ungarn skal forsøke å slå oss, noe jeg tviler sterkt på at de gjør. Jeg tror de norske jentene vinner med 13 mål i morgen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.