Kapteinens tunfisk- og pastasalat

Kapteinens tunfisk- og pastasalat

Det er fredag 1.april og nettet florerer av aprilsnarr. Noen bedre enn andre, og noen mindre morsomme enn andre. Egentlig er jo hele dagen et stort vakum hvor du ikke kan stole på noe som helst. Og, slik har været vært litt i det siste og. Ikke helt troverdig og til å stole på.

Men, nå er heldigvis isen på god vei vekk og det nærmer seg årets første seiltur farlig fort. Det skal bli deilig. Å føle vinden i ansiktet og håret samtidig som vinden blafrer i seilene. Å føle at man glir avgårde uten motordur er bare herlig!

En annen ting som er herlig, spesielt om sommeren, er salat. Og, idag lagde jeg en salat i stedet for en fet middag. En skikkelig god salat som både var mettende og sunn.

Her får du oppskriften:

Kapteinens tunfisk- og pastasalat
Kapteinens tunfisk- og pastasalat

Kapteinens tunfisk- og pastasalat
Fersk spinat
Ruccola salat
Tomater
Løk
Pasta (skruer, skjell e.l.)
Tunfisk i olje
Sjøsalt

Hvor mye du skal ha av hver er avhengig av hvor mange du skal lage til. Men, ønsker du å lage 3-4 porsjoner holder det med 2-3 never av hver av spinat og ruccola, to store tomater, en halv løk, 2-300g pasta og et par bokser tunfisk.

Ta tunfisken med olje

og hell opp i en bolle. Riv spinat og ruccola opp i mindre biter og legg opp i bollen. Hakk tomaten i passende biter, og hakk løken i små biter.

Pasta kan det være smart å koke opp i litt god tid og la den kjøle litt ned. Ha pasta opp i bollen til slutt og bland alt sammen.

Til slutt tar du et par gode klyper med sjøsalt og har oppi og blander rundt et par ganger til slutt.

Salaten serveres med noe godt å drikke til og brød hvsis man ønsker det.

Bon apetit!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.