Flyshow midt i Oslo

Lørdag, og første dag i september. Høsten er på anmarsj, men dagen i dag viste seg fra sin beste side med sol og mye blå himmel.
Det passet godt i og med at Luftforsvaret hadde 100-års jubileum og feiret det med flyshow i indre Oslofjord. Folk fra fjern og nær hadde tatt turen ned til områdene rundt indre del av Oslofjorden. Rådhusplassen var full, Aker Brygge bugnet av skuelystne og ute i den nye skulpturparken på Tjuvholmen var det også fylt opp av nysgjerrige folk som ville se det spektakulære showet.

Selve høydepunktet med de franske jagerflyene lot imidlertid vente på seg der folk hadde tatt oppstilling allerede klokken 13.00. For våre franske venner ankom ikke før litt over klokken 17.00, og ventetiden var lang og fylt med små drypp av andre flyshow omtrent en gang i timen.

Inspirasjon
Ettersom jeg fotograferer så mye håndball, kan det være kjekt med litt annen inspirasjon – så jeg tok fotosekk og kamera med meg ut på bryggene for å fotografere flyshowet.

Etter endt dag hadde jeg skutt over 2000 skudd, og det ble da noen greie bilder. Utfordringen var å få skarpe nok bilder, og samtidig få en ok komposisjon der de fløy rett over hodet på meg.

Selv om jeg hadde fotosekken på ryggen, så endte det med at jeg brukte mitt Sigma 150-500mm f5-6.3 gjennom hele dagen. Forsøkte å bruke monopod til å begynne med, men fant ut at det var bedre å bruke det håndholdt. Enda en utfordring i forhold til å holde det stille nok til å få skarphet.

Skulle vært artig å ta bildene med Canon sitt 1Dx som står øverst på ønskelisten min over nye kamerahus for tiden. Dette er dessverre så dyrt at det kommer til å gjøre et solid jafs av kontoen. Fotovideo har det til kr.55.000,-, så hvis noen skulle føle seg kallet til å komme med en gave jeg ville vært evig takknemlig for er det bare å bestille.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.